Waar is vitamine C goed voor: Wat zijn de belangrijkste voordelen van vitamine C?

Wist je al dat de rol van vitamine C bij de behandeling van ernstige ziekten zoals kanker wordt onderzocht (1)? Ook reguleert vitamine C het immuunsysteem van je lichaam. Als je vroegtijdige veroudering wilt uitstellen, zijn er niet veel stoffen die je daar beter bij helpen dan vitamine C. De eigenschappen van vitamine C zijn kort gezegd dus gewoonweg geweldig.

Vitamine C, ook wel ascorbinezuur genoemd, is een in water oplosbare vitamine. Ons lichaam kan de stof niet zelf aanmaken. Om voldoende van de vitamine binnen te krijgen, moet je deze daarom uit je voeding of uit supplementen halen. Natuurlijk zijn niet alle supplementen hetzelfde. Ken je de liposomale supplementen al? Dit is een enorm succes binnen de suppletie. Blijf lezen en ontdek het zelf!

Belangrijk om te weten

 • Heb je last van een ruwe huid of acne? Er zijn weinig problemen die vitamine C niet kan oplossen. We hebben tegenwoordig echter lang niet altijd de tijd om een ​​gezond voedingspatroon te volgen, waardoor de kans op een vitamine-C tekort vrij groot is.
 • De positieve eigenschappen van vitamine C zijn ontelbaar. Twee voordelen die eruit springen zijn het vermogen om je lichaam gezond te houden en voortijdige veroudering te voorkomen. Vind je het lastig om voldoende vitamine C uit je voeding te halen? Gelukkig zijn er supplementen die je hierbij helpen. Maar welke? Liposomale supplementen verbeteren de opname en de werking van de vitamine. De prijs-kwaliteitverhouding van deze producten is daarmee uitstekend.
 • Als je je vitamine C wilt aanvullen, raden we de liposomale supplementen van Sundt Nutrition aan. De liposomen garanderen dat de voedingsstof de juiste plekken van je lichaam bereikt. We zijn er zeker van dat je ze geweldig zult vinden!

Waar is vitamine C goed voor?

De eigenschappen van vitamine C (ascorbinezuur) verassen ons dagelijks. Niet alleen kun je vitamine C gebruiken om de duur en intensiteit van een verkoudheid te verminderen, ook stimuleert de vitamine de aanmaak van collageen die, zoals je misschien wel weet, essentieel is voor je huid. Maar er is nog veel meer. We vertellen het je in dit artikel.

Sinaasappels als bron van vitamine C
De eigenschappen van vitamine C zijn ontelbaar. (Bron: Grabkowska: qskwlobhia0/ Unsplash.com)

Anti-veroudering

Er is nog weinig informatie bekend over de relatie tussen vitamine C-waarden en de verslechtering van de huid. Studies tonen echter aan dat de inname van vitamine C de elasticiteit van de huid verbetert en rimpels in het gezicht vermindert. Op die manier helpt vitamine C om een ruwe en slecht uitziende huid te voorkomen (2). Hieronder lees je meer over de werking van vitamine C voor de huid:

 • Fotoveroudering. Voortdurende blootstelling aan de UV-straling van de zon veroorzaakt vroegtijdige veroudering van de huid. Dit proces staat bekend als ‘fotoveroudering’, of in het Engels ‘photoaging’. Een vitamine C-supplement helpt het tekort aan de vitamine te voorkomen, waardoor je je huid beschermt tegen fotoveroudering (2).
 • Droge huid. Je kunt door veel verschillende oorzaken last krijgen van een droge huid, of het nu is door ziekte, bepaalde medicijnen of omgevingsveranderingen in temperatuur, luchtstroom en vochtigheid. Ook als je ouder wordt krijg je steeds meer last van dit kwaaltje . Onderzoek toont aan dat vitamine C de huid beschermt tegen vochtverlies en uitdroging (5).
 • Rimpels. Studies tonen aan dat een gezond vitamine C-gehalte je huid beschermt tegen de vorming van vroegtijdige rimpels door de synthese van collageen. Uit onderzoek blijkt dat er hierbij een verschil is voor rokers en niet-rokers. Rokers blijken een lager vitamine C-gehalte te hebben in vergelijking met niet-rokers (6).
 • Wondgenezing. Van alle effecten van vitamine C voor de huid, is het effect op de wondgenezing misschien nog wel het spectaculairst. Een vitamine C-tekort kan ervoor zorgen dat wondjes niet goed herstellen (2). In dit soort gevallen biedt de inname van voedingsmiddelen met vitamine C, supplementen of de plaatselijke toepassing de nodige uitkomst (7, 8).
 • Ontstoken huid. Ontsteking van de huid is de basis voor een aantal aandoeningen zoals atopische dermatitis, psoriasis en acne. De symptomen zijn onder meer pijn, droogheid en jeuk. Hoewel dit fenomeen nog beter moet worden bestuurd, zijn er voldoende aanwijzingen dat lage vitamine C-waarden vaker voorkomen bij mensen die lijden aan een ontsteking van de huid (9, 10).

Energizer

Wist je al dat vitamine C bijdraagt aan de vermindering van vermoeidheid? Een vitamine C-tekort kan zich uiten in moeheid. In dat geval kan het verhogen van de vitamine C-inname je helpen je weer actiever te voelen. Hoe je je vitamine C-waarden aanvult? Dit kan door meer voedingsmiddelen met vitamine C te eten of door een supplement te gebruiken, de keuze is aan jou!

Sporter gebruikt vitamine C om te sporten
Vitamine C is essentieel voor het goed functioneren van je immuunsysteem. (Bron: Freitas: vqdauejnwkw/ 123rf.com)

Immuunsysteem

Vitamine C is essentieel voor het goed functioneren van je immuunsysteem. De voedingsstof helpt om de cellen van je afweer normaal te laten functioneren. Hierdoor is je lichaam in staat infecties optimaal te bestrijden.

Bovendien heeft vitamine C anti-microbiële en anti-virale eigenschappen. Laboratoriumonderzoek toont aan dat de vitamine bacteriën zoals Helicobacter pylori en Salmonella en virussen zoals Herpesvirus, Poliovirus en Influenza A kan vernietigen.

Alsof dat nog niet genoeg is, helpt vitamine C bovendien om langer gezond te blijven. Door een vitamine C-tekort te vermijden, voorkom je dat bepaalde cellen beschadigd raken. Zo verklein je de kans op ernstige, degeneratieve ziekten (1, 11, 12, 14).

Sundt

Heb je al van Sundt gehoord?


SUNDT biedt voedingssupplementen van hoge kwaliteit. Met behulp van liposomale technologie zijn de supplementen van Sundt tot 3 keer efficiënter dan standaard supplementen.

82787C01-82C1-48EF-8A46-BFB0759ED992 A N O R D I C O I L C O M P A N Y

Antioxidant

Vitamine C beschermt het lichaam en de gezonde cellen tegen vrije radicalen, de agressieve moleculen die je weefsels beschadigen. Vrije radicalen ontstaan wanneer je lichaam voedsel afbreekt of wordt blootgesteld aan tabaksrook en straling.

Sommige experts zijn ervan overtuigd dat bepaalde ziekten, zoals atherosclerose en kanker, verband houden met oxidatieve schade aan de weefsels (15). Het antioxiderende vermogen van vitamine C zou je lichaam helpen om de cellen te beschermen tegen deze agressieve factoren (16).

Fruit als bron van vitamine c
Vitamine C beschermt het lichaam en de gezonde cellen tegen vrije radicalen, de agressieve moleculen die de weefsels beschadigen. (Bron: Wong: 9gperfdydw4/ Unsplash.com)

Hoe je optimaal geniet van de eigenschappen van vitamine C

Zoals je hierboven kunt zien, zijn de eigenschappen van vitamine C van groot belang voor het functioneren van je lichaam. Maar hoe kun je optimaal profiteren van de voordelen van vitamine C? Je kunt de vitamine uit je voeding halen of supplementen gebruiken. Nog beter dan dat is door liposomale supplementen te gebruiken. Waarom? Hieronder vertellen we het je!

Voedingsmiddelen met vitamine C

Zoals je misschien wel weet, zijn groenten en fruit de beste bronnen van vitamine C. In de tabel hieronder laten we zien welke voedingsmiddelen rijk zijn aan de vitamine en je dus helpen je waarden aan te vullen (17):

VoedingsmiddelMilligram per portie (mg)Percentage (%) van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid
½ schaaltje rauwe rode paprika95106
¾ glas sinaasappelsap93103
1 sinaasappel7078
1 kiwi6471
½ schaaltje gekookte broccoli5157
Meloen2932
½ schaaltje gekookte kool2831
1 tomaat1719
½ schaaltje gekookte spinazie910

Het vitamine C-gehalte van een voedingsmiddel kan variëren, afhankelijk van de rijpheid, bereidingswijze en andere factoren die meespelen. Houd er rekening mee dat het vitamine C-gehalte afneemt door voedsel langdurig bewaren of te lang te koken. Dit laatste komt omdat vitamine C oplosbaar is in water en dus gemakkelijk verdwijnt in het kookvocht.

Vitamine C-supplementen

In principe zou je voldoende vitamine C uit je voeding moeten halen. Maar hoe weet je of je voldoende vitamine C binnenkrijgt? Er zijn veel mensen die risico lopen op een tekort, zonder dat ze zich hier echt bewust van zijn. Voorbeelden van risicogroepen zijn (17, 18):

 • Rokers. Onderzoek toont aan dat rokers lagere vitamine C-waarden hebben, gedeeltelijk als gevolg van de verhoogde oxidatieve stress die ontstaat door het roken. Van passieve rokers is het nog niet duidelijk of hun niveaus van de voedingsstof ook lager zijn, wel moeten ook zij er extra op letten dat ze voldoen aan de aanbevolen dagelijkse doses.
 • Mensen met een ongebalanceerd eetpatroon. Een gevarieerd voedingspatroon is essentieel om voldoende vitamine C binnen te krijgen. Mensen met een beperkte variëteit aan voedingsmiddelen kunnen last krijgen van een tekort. Dit zijn onder meer ouderen die hun eigen eten bereiden, mensen die teveel alcohol of drugs gebruiken, kieskeurige eters, mensen met een psychische aandoening en sommige kinderen.
 • Mensen die lijden aan chronische ziekten of daarvan herstellende zijn. Elke ziekte die je lichaam aantast, en dan vooral als het je verhindert om goed te eten, kan effect hebben op je vitamine C-waarden. Ook als je herstelt van een ernstige ziekte, kun je een verhoogde behoefte aan vitamine C hebben.

Als je tot één van deze groepen behoort, is het een goed idee om een afspraak bij je huisarts te maken, om hulp te vragen om een ​​tekort aan vitamine C te voorkomen of te behandelen. Supplementen zijn een goed hulpmiddel om je vitamine C-waarden aan te vullen (19). Maar zijn alle supplementen hetzelfde?

Eigenschappen van liposomale vitamine C-supplementen

Heb je wel eens gehoord van liposomale supplementen? Dit is de nieuwe revolutionaire technologie binnen de wereld van de suppletie. Het verschil tussen normale en liposomale supplementen is enorm. Waarom? In het geval van liposomale supplementen wordt de vitamine door liposomen beschermd en zo beter getransporteerd en door het lichaam opgenomen. Hieronder lees je de belangrijkste feitjes over liposomale supplementen (20, 21):

 • Wat zijn liposomen? Liposomen zijn bolvormige structuren die erg lijken op onze eigen cellen. Ze hebben zich al bewezen op farmaceutisch gebied en zijn nu een ware revolutie geworden op het gebied van suppletie.
 • Wat zegt wetenschappelijk onderzoek over liposomale formules? Van liposomen is aangetoond dat ze de opname van vitamine C in ons spijsverteringskanaal verbeteren. Vitamine C die wordt ingekapseld in liposomen heeft dus een grotere biologische beschikbaarheid.
 • Wat is de biologische beschikbaarheid precies? Deze term geeft aan in welke mate de werkzame stoffen beschikbaar komen op de bedoelde plek. Met andere woorden, de vitamine C van liposomale supplementen wordt sneller opgenomen en heeft een sterker effect, dan traditionele supplementen.
 • Zijn liposomale supplementen de moeite waard? Ja! Dat is niet alleen de mening van ons team van experts, ook de wetenschappelijke studies bevestigen dit. De vitamine C die wordt ingekapseld in liposomen wordt beter opgenomen en bereikt je cellen direct klaar om haar werk te doen. Dat wil zeggen, met minder heb je meer! Ook wat betreft de prijs-kwaliteitverhouding heeft dit dus de nodige voordelen.

Onze conclusie

Vitamine C heeft essentiële eigenschappen voor het menselijk lichaam. Dankzij het drukke dagelijkse leven en de veranderingen in ons voedingspatroon van de afgelopen decennia, kun je last krijgen van een tekort zonder dat je het doorhebt. Ook kan een gebrek aan vitamine C de veroudering van de huid versnellen. Het is daarom belangrijk dagelijks vitamine C binnen te krijgen.

Sundt Liposomale Vitamine C is een betere optie dan traditionele supplementen. Het supplement zorgt voor een betere opname en werking van de vitamine. We weten zeker dat je er geen spijt van zult krijgen! Ook als je veganist bent, is dit de meest geschikte vitamine C-vorm voor jou. Het product is bovendien gluten- en suikervrij. Dankzij de druppelformule kun je ten volle profiteren van de eigenschappen van vitamine C.

Als je het artikel interessant vond, deel het dan op social media. Heb je nog vragen? Laat hieronder een reactie achter. We zijn erg benieuwd naar jouw mening en ervaringen.

Referenties(21)

 1. Vitamin-C: properties, function and application in cancer therapy. atish Shilpi, Roshni Shivvedi, Amrita Singh, Anil Kumar, Gaurav K Saraogi, Vikas Jain, Kapil Khatri.
 2. The Roles of Vitamin C in Skin Health. Juliet M. Pullar, Anitra C. Carr, and Margreet C. M. Vissers. Published online 2017 Aug 12. doi: 10.3390/nu9080866.
 3. Age-Associated Skin Conditions and Diseases: Current Outlook and Future Options.Blume-Peytavi U, Kottner J, Sterry W, Hodin MW, Griffiths TW, Watson RE, Hay RJ, Griffiths CE. Gerontologist. 2016; 56 : 230–242. doi: 10.1093 / geront / gnw003.
 4. White-Chu EF, Reddy M. Dry skin in the elderly: complexities of a common problem. Clin. Dermatol. 2011; 29: 37-42. doi: 10.1016 / j.clindermatol.2010.07.005. [PubMed] [CrossRef] [Google Scholar].
 5. avini I., Catani MV, Rossi A., Duranti G., Melino G., Avigliano L. Characterization of ascorbic acid-induced keratinocyte differentiation: participation of protein kinase C and vitamin C homeostasis. J. Investig. Dermatol. 2002; 118: 372–379. doi: 10.1046 / j.0022-202x.2001.01624.x. [PubMed] [CrossRef] [Google Scholar]
 6. Sorensen LT, Toft BG, Rygaard J., Ladelund S., Paddon M., James T., Taylor R., Gottrup F. Effect of smoking, smoking cessation, and nicotine patch on wound dimension, vitamin C, and systemic markers of collagen metabolism. Surgery. 2010; 148: 982-990. doi: 10.1016 / j.surg.2010.02.005. [PubMed] [CrossRef] [Google Scholar]
 7. Yun IS, Yoo HS, Kim YO, Rah DK Improved scar appearance with the combined use of silicone gel and vitamin C for Asian patients: a comparative case series. Aesthet. Plast. Surg. 2013; 37: 1176-1181. doi: 10.1007 / s00266-013-0210-5. [PubMed] [CrossRef] [Google Scholar]
 8. https://link.springer.com/article/10.1007%2Fs00266-013-0210-5
 9. Leveque N., Robin S., Muret P., Mac-Mary S., Makki S., Berthelot A., Kantelip JP, Humbert P. In vivo evaluation of iron and ascorbic acid in the psoriatic dermis. Acta Derm. Venereol. 2004; 84: 2-5. doi: 10.1080 / 00015550310014717. [PubMed] [CrossRef] [Google Scholar]
 10. Shin J., Kim YJ, Kwon O., Kim NI, Cho Y. Associations between plasma vitamin C, epidermal ceramide and the clinical severity of atopic dermatitis. Nutr. Res. Pract. 2016; 10: 398–403. doi: 10.4162 / nrp.2016.10.4.398. [PMC Free Article] [PubMed] [CrossRef] [Google Scholar]
 11. Ohno S, Ohno Y, Suzuki N, et al. High-dose vitamin C (ascorbic acid) therapy in the treatment of patients with advanced cancer. Anticancer Res. 2009; 29 (3): 809-815.
 12. Riordan HD, Hunninghake RB, Riordan NH, et al. Intravenous ascorbic acid: protocol for its application and use. PR Health Sci J. 2003; 22 (3): 287-290.
 13. Hong JM, Kim JH, Kang JS, Lee WJ, Hwang YI. Vitamin C is absorbed by human T cells through the sodium-dependent vitamin C transporter 2 (SVCT2) and exerts inhibitory effects on the activation of these cells in vitro. Anat Cell Biol. 2016; 49 (2): 88–98. [PMC Free Article] [PubMed] [Google Scholar]
 14. Immunomodulatory and Antimicrobial Effects of Vitamin CSoraya Mousavi, Stefan Bereswill, and Markus M. Heimesaat. Published online 2019 Aug 16. doi: 10.1556/1886.2019.00016.
 15. Vitamin C as an antioxidant: evaluation of its role in disease preventionSebastian J Padayatty 1, Arie Katz, Yaohui Wang, Peter Eck, Oran Kwon, Je-Hyuk Lee, Shenglin Chen, Christopher Corpe, Anand Dutta, Sudhir K Dutta, Mark Levine. PMID: 12569111 DOI: 10.1080 / 07315724.2003.10719272.
 16. Vitamin C. Mayo Clinic Staff.
 17. Vitamin C. Fact Sheet for Health Professionals. National Institutes of Health.
 18. Jacob RA, Sotoudeh G. Function and status of vitamin C in chronic diseases. Nutr Clin Care 2002; 5: 66-74.
 19. Best Practices for Dietary Supplement Assessment and Estimation of Total Usual Nutrient Intakes in Population-Level Research and Monitoring Regan L Bailey,1 Kevin W Dodd,3 Jaime J Gahche, Johanna T Dwyer, Alexandra E Cowan, Shinyoung Jun,1 Heather A Eicher-Miller, Patricia M Guenther, Anindya Bhadra, Paul R Thomas, Nancy Potischman, Raymond J Carroll, and Janet A Tooze.
 20. Ascorbic acid encapsulated in liposomes: influence on the bioavailability of vitamin C and ability to protect against ischemia-reperfusion injury. Janelle L. Davis, Hunter L. Paris, Joseph W. Beals, Scott E. Binns, Gregory R. Giordano, Rebecca L. Scalzo, Melani M. Schweder, Emek Blair, and Christopher Bell. ListNutr Metab Insightsv.9 Magazine; 2016PMC4915787
 21. Ascorbic acid encapsulated in negatively charged liposomes exhibits greater permeation and retention of the skin and improves collagen synthesis by fibroblasts. Lorena Maione-Silva, Elisandra Gava de Castro, Thais Leite Nascimento, Emílio Ramos Cintra, Larissa Cleres Moreira, Bertilha Alves Santana Cintra, Marize Campos Valadares, and Eliana Martins Lima.
Vorige Waar is vitamine E goed voor? Volgende Waar is magnesium goed voor?
Wetenschappelijk artikel
Vitamin-C: properties, function and application in cancer therapy. atish Shilpi, Roshni Shivvedi, Amrita Singh, Anil Kumar, Gaurav K Saraogi, Vikas Jain, Kapil Khatri.
Ga naar bron
Wetenschappelijk artikel
The Roles of Vitamin C in Skin Health. Juliet M. Pullar, Anitra C. Carr, and Margreet C. M. Vissers. Published online 2017 Aug 12. doi: 10.3390/nu9080866.
Ga naar bron
Wetenschappelijk artikel
Age-Associated Skin Conditions and Diseases: Current Outlook and Future Options.Blume-Peytavi U, Kottner J, Sterry W, Hodin MW, Griffiths TW, Watson RE, Hay RJ, Griffiths CE. Gerontologist. 2016; 56 : 230–242. doi: 10.1093 / geront / gnw003.
Ga naar bron
Wetenschappelijk artikel
White-Chu EF, Reddy M. Dry skin in the elderly: complexities of a common problem. Clin. Dermatol. 2011; 29: 37-42. doi: 10.1016 / j.clindermatol.2010.07.005. [PubMed] [CrossRef] [Google Scholar].
Ga naar bron
Wetenschappelijk artikel
avini I., Catani MV, Rossi A., Duranti G., Melino G., Avigliano L. Characterization of ascorbic acid-induced keratinocyte differentiation: participation of protein kinase C and vitamin C homeostasis. J. Investig. Dermatol. 2002; 118: 372–379. doi: 10.1046 / j.0022-202x.2001.01624.x. [PubMed] [CrossRef] [Google Scholar]
Ga naar bron
Wetenschappelijk artikel
Sorensen LT, Toft BG, Rygaard J., Ladelund S., Paddon M., James T., Taylor R., Gottrup F. Effect of smoking, smoking cessation, and nicotine patch on wound dimension, vitamin C, and systemic markers of collagen metabolism. Surgery. 2010; 148: 982-990. doi: 10.1016 / j.surg.2010.02.005. [PubMed] [CrossRef] [Google Scholar]
Ga naar bron
Wetenschappelijk artikel
Yun IS, Yoo HS, Kim YO, Rah DK Improved scar appearance with the combined use of silicone gel and vitamin C for Asian patients: a comparative case series. Aesthet. Plast. Surg. 2013; 37: 1176-1181. doi: 10.1007 / s00266-013-0210-5. [PubMed] [CrossRef] [Google Scholar]
Ga naar bron
Wetenschappelijk artikel
https://link.springer.com/article/10.1007%2Fs00266-013-0210-5
Ga naar bron
Wetenschappelijk artikel
Leveque N., Robin S., Muret P., Mac-Mary S., Makki S., Berthelot A., Kantelip JP, Humbert P. In vivo evaluation of iron and ascorbic acid in the psoriatic dermis. Acta Derm. Venereol. 2004; 84: 2-5. doi: 10.1080 / 00015550310014717. [PubMed] [CrossRef] [Google Scholar]
Ga naar bron
Wetenschappelijk artikel
Shin J., Kim YJ, Kwon O., Kim NI, Cho Y. Associations between plasma vitamin C, epidermal ceramide and the clinical severity of atopic dermatitis. Nutr. Res. Pract. 2016; 10: 398–403. doi: 10.4162 / nrp.2016.10.4.398. [PMC Free Article] [PubMed] [CrossRef] [Google Scholar]
Ga naar bron
Wetenschappelijk artikel
Ohno S, Ohno Y, Suzuki N, et al. High-dose vitamin C (ascorbic acid) therapy in the treatment of patients with advanced cancer. Anticancer Res. 2009; 29 (3): 809-815.
Ga naar bron
Wetenschappelijk artikel
Riordan HD, Hunninghake RB, Riordan NH, et al. Intravenous ascorbic acid: protocol for its application and use. PR Health Sci J. 2003; 22 (3): 287-290.
Ga naar bron
Wetenschappelijk artikel
Hong JM, Kim JH, Kang JS, Lee WJ, Hwang YI. Vitamin C is absorbed by human T cells through the sodium-dependent vitamin C transporter 2 (SVCT2) and exerts inhibitory effects on the activation of these cells in vitro. Anat Cell Biol. 2016; 49 (2): 88–98. [PMC Free Article] [PubMed] [Google Scholar]
Ga naar bron
Wetenschappelijk artikel
Immunomodulatory and Antimicrobial Effects of Vitamin CSoraya Mousavi, Stefan Bereswill, and Markus M. Heimesaat. Published online 2019 Aug 16. doi: 10.1556/1886.2019.00016.
Ga naar bron
Wetenschappelijk artikel
Vitamin C as an antioxidant: evaluation of its role in disease preventionSebastian J Padayatty 1, Arie Katz, Yaohui Wang, Peter Eck, Oran Kwon, Je-Hyuk Lee, Shenglin Chen, Christopher Corpe, Anand Dutta, Sudhir K Dutta, Mark Levine. PMID: 12569111 DOI: 10.1080 / 07315724.2003.10719272.
Ga naar bron
Officiële website
Vitamin C. Mayo Clinic Staff.
Ga naar bron
Officiële website
Vitamin C. Fact Sheet for Health Professionals. National Institutes of Health.
Ga naar bron
Wetenschappelijk artikel
Jacob RA, Sotoudeh G. Function and status of vitamin C in chronic diseases. Nutr Clin Care 2002; 5: 66-74.
Ga naar bron
Wetenschappelijk artikel
Best Practices for Dietary Supplement Assessment and Estimation of Total Usual Nutrient Intakes in Population-Level Research and Monitoring Regan L Bailey,1 Kevin W Dodd,3 Jaime J Gahche, Johanna T Dwyer, Alexandra E Cowan, Shinyoung Jun,1 Heather A Eicher-Miller, Patricia M Guenther, Anindya Bhadra, Paul R Thomas, Nancy Potischman, Raymond J Carroll, and Janet A Tooze.
Ga naar bron
Wetenschappelijk artikel
Ascorbic acid encapsulated in liposomes: influence on the bioavailability of vitamin C and ability to protect against ischemia-reperfusion injury. Janelle L. Davis, Hunter L. Paris, Joseph W. Beals, Scott E. Binns, Gregory R. Giordano, Rebecca L. Scalzo, Melani M. Schweder, Emek Blair, and Christopher Bell. ListNutr Metab Insightsv.9 Magazine; 2016PMC4915787
Ga naar bron
Wetenschappelijk artikel
Ascorbic acid encapsulated in negatively charged liposomes exhibits greater permeation and retention of the skin and improves collagen synthesis by fibroblasts. Lorena Maione-Silva, Elisandra Gava de Castro, Thais Leite Nascimento, Emílio Ramos Cintra, Larissa Cleres Moreira, Bertilha Alves Santana Cintra, Marize Campos Valadares, and Eliana Martins Lima.
Ga naar bron