Ontdek de voordelen van vitamine E-crèmes voor je huid!

Ben jij een van die mensen die ervan houdt om lekker te zonnebaden voor een goede teint? Dan weet je waarschijnlijk al wel dat je je huid moet beschermen tegen schadelijke UVA-stralen, aangezien de zon schade aan de onbeschermde huid veroorzaakt. Hierbij beginnen de voordelen van vitamine E met het beschermen van de huid tegen fotoveroudering (1), de vroegtijdige huidveroudering die wordt veroorzaakt door blootstelling aan zonlicht.

Vitamine E is een krachtige antioxidant waar nog steeds veel onderzoek naar wordt gedaan om de ongelooflijke voordelen ervan te ontdekken. De vitamine vecht niet alleen tegen vrije radicalen die schadelijk zijn voor het lichaam, maar vertraagt ​​ook de cellulaire veroudering (2). Wil je meer weten? Lees dan snel verder!

Belangrijk om te weten

 • Wil je het uiterlijk van je huid verbeteren? Merk je de effecten van te veel zonnebaden? Dan raden we de liposomale vitamine E-supplementen van Sundt Nutrition aan!
 • Er wordt nog steeds veel onderzoek gedaan naar de voordelen van vitamine E. Er bestaat echter geen twijfel over de grote antioxiderende kracht van de vitamine, die ook effect heeft op de huid.
 • Vitamine E kan zo littekens verbeteren, huidafwijkingen voorkomen en het fotoverouderingsproces vertragen. Geniet van de voordelen en koop het liposomale vitamine E-supplement van Sundt Nutrition!

Wat zijn de voordelen van vitamine E-crèmes voor de huid?

De effecten van vitamine E op de huid worden al een lange tijd bestudeerd. Er zijn echter recente ontdekkingen die je dag goed zullen maken. Eén van de belangrijkste voordelen van de vitamine is het fotoprotectieve effect. Maar er is meer! In dit artikel vertellen we je het allemaal.

Beschermt je huid tegen zonneschade

Het gebruik van een vitamine E-crème kan effectief zijn bij het beschermen van de huid tegen zonneschade. Hoe dat komt? Omdat de vitamine deel uitmaakt van de antioxiderende barrière van de huid en deze zo beschermt tegen UV-straling en andere vrije radicalen die in contact komen met de opperhuid (3, 4, 5, 6).

Onthoud ook het volgende:

 • Het vitamine E-gehalte in de huid neemt af door milieuverontreinigende stoffen zoals ozon.
 • Vitamine E-crèmes kunnen door UV veroorzaakte zwelling, erytheem en oedeem van de huid verminderen.
 • Producten die zowel vitamine C als vitamine E bevatten, tonen een grotere doeltreffendheid om de huid tegen fotoveroudering te beschermen dan welke antioxidant dan ook.
 • Echter, ook crèmes met alleen vitamine E verhogen de bescherming tegen zonlicht, zowel voor als na blootstelling aan de zon.
 • De resultaten van wetenschappelijk onderzoek ondersteunen de opname van antioxidanten in zonnebrandcrèmes en aftersun.
meisje op boot zonnebaden
Het gebruik van een vitamine E-crème kan effectief zijn bij het beschermen van de huid tegen zonneschade. (Bron: Kachmar: 41460820/ 123rf.com)

Versnelt het wondgenezingsproces

Hoewel dit effect op dit moment nog verder wordt onderzocht, zou vitamine E dankzij de directe effecten op het weefselherstel en de regeneratie het wondgenezingsproces bevorderen (7, 8, 9, 10, 11).

Ondanks het gebrek aan consensus, wordt vitamine E al veel in cosmetische producten gebruikt om de wondgenezing te versnellen, verdikte littekens te voorkomen en jeuk te verminderen. Het gebruik van de huidvoedingsstof is veelbelovend.

Voorkomt huidletsel

Het gebruik van vitamine E-crèmes is dankzij de antioxiderende eigenschappen erg populair bij de behandeling van verschillende huidaandoeningen. In feite wordt het product gezien als een ontstekingsremmend middel op de huid. De effecten ervan worden op dit moment nog verder onderzocht. Onderzoek toont echter aan dat (3, 4, 5, 12):

Sundt

Heb je al van Sundt gehoord?


SUNDT biedt voedingssupplementen van hoge kwaliteit. Met behulp van liposomale technologie zijn de supplementen van Sundt tot 3 keer efficiënter dan standaard supplementen.

82787C01-82C1-48EF-8A46-BFB0759ED992 A N O R D I C O I L C O M P A N Y
 • Vitamine E deel uitmaakt van de huidbarrière.
 • De vitamine beschermt je huid tegen vrije radicalen.
 • Onderzoek toont aan dat vitamine E ontstekingsremmende effecten heeft.
huidverzorgingscrèmes aanbrengen
Producten die zowel vitamine C als vitamine E bevatten, tonen een grotere doeltreffendheid om de huid tegen fotoveroudering te beschermen dan welke antioxidant dan ook. (Bron: Belyaev: 119813426/ 123rf.com)

Zorgt voor een gladde huid

Er zijn onderzoeken die suggereren dat vitamine E-crèmes kunnen helpen bij een jeugdige en gladde huid. Deze medische onderzoeken beweren dat (3, 13, 14):

 • Vitamine E het uiterlijk van rimpels en fijne lijntjes kan verbeteren.
 • De vitamine zou bovendien de regeneratie en het herstel van de huid kunnen versnellen.

Ook dit effect moet echter nog verder onderzocht worden.


Hoe je de eigenschappen van vitamine E-crèmes optimaal benut

Nu je weet wat vitamine E voor je huid kan doen, wil je waarschijnlijk wel weten hoe je van al deze voordelen kunt genieten. Er zijn twee manieren: via je voeding of met supplementen. Nog makkelijker is met liposomale supplementen. Weet je niet goed wat dat zijn? Geen probleem, we leggen het hieronder uit!

Liposomale vitamine E-supplementen voor een stralende huid

Als je het erg druk hebt, heb je waarschijnlijk geen tijd om elke dag gezond te eten en te stralen zoals je verdient. Voor dit soort situaties kun je het beste een liposomaal supplement kopen bij Sundt Nutrition. Waarom liposomaal? Lees snel verder!

Wat is een liposomaal supplement?

Liposomen zijn kleine, holle bolletjes die erg lijken op menselijke cellen, maar dan nog kleiner zijn. Voedingsstoffen zoals vitamine E kunnen worden ingekapseld in liposomen, zodat hun voordelen de bedoelde plaats in het lichaam sneller bereiken. Dit is een van de belangrijkste voordelen van liposomale supplementen, maar er is meer!

Wat zijn de voordelen van liposomale supplementen?

Liposomale formules komen uit de medische wereld, maar worden dankzij de vooruitgang van de technologieën inmiddels ook al een lange tijd toegepast op het gebied van suppletie. Hieronder vind je de belangrijkste voordelen van liposomale supplementen (15, 16, 17):

 • Liposomale supplementen worden beter opgenomen dan traditionele supplementen. Er zijn zelfs wetenschappers die dit soort producten benaderen als intraveneuze therapie, zij het op medisch gebied.
 • Ze hebben een hogere biologisch beschikbaarheid. De biologische beschikbaarheid van een product weergeeft de hoeveelheid van de voedingsstof die je lichaam op de bedoelde plaats bereikt. Hoe hoger de biologische beschikbaarheid is, hoe meer vitamine E je lichaam zal opnemen.
 • Liposomale supplementen zijn stabieler. Hoewel we dit vaak niet beseffen, worden traditionele supplementen vaak aangepast door de processen van het lichaam, wat niet het geval is met liposomale supplementen omdat deze gemakkelijker in het lichaam worden geïntegreerd.
 • Ze zijn geschikt voor veganisten, diabetici en mensen met een glutenintolerantie. Bovendien zijn dit soort supplementen vrij van elke vorm van genetische modificatie en dierlijke ingrediënten.

Zijn liposomale supplementen van Sundt Nutrition het beste?

Het liposomale vitamine E-supplement van Sundt Nutrition heeft de perfecte dosering. Hoewel wij denken dat je niets beters zult vinden, moet je dit natuurlijk zelf ontdekken. Het heeft geen zin je te vertellen dat de liposomale vitamine E-supplementen van Sundt Nutrition beter zijn als je het niet probeert!

Voedingsmiddelen met vitamine E

Een andere mogelijkheid om vitamine E binnen te krijgen is via je voeding. Als je het heel druk hebt zal dat echter niet altijd makkelijk zijn. Maar je kunt het proberen! Om je hierbij te helpen laten we hieronder een tabel zien met de voedingsmiddelen waar de meeste vitamine E in zit (18, 19):

VoedingsmiddelVitamine E (hoeveelheid in mg per 100 gram)
Tarwekiemolie650
Zonnebloemolie56
Zonnebloempitten37-38
Amandelen en hazelnoten26-27
Olijfolie18
Tarwe- of maïsgranen17
Pinda’s 10
Soja- of maïsolie7
Groene asperges, witte bonen, boter, dadels, aardbeien en vette vis2

In mindere mate vind je vitamine E ook in andere voedingsmiddelen, zoals broccoli, eieren, bramen, wortelen, sla en zilvervliesrijst.


Onze conclusie

Als je graag zonnebaadt om een mooie teint te krijgen, ligt het effect van een beschadigde huid door fotoveroudering om de hoek. Er is niets beters dan vitamine E om dit proces te bestrijden. Dankzij de grote antioxiderende kracht, helpt de vitamine om je huid gezond en stralend te houden. In dit artikel laten we je zien hoe en wat daarbij de voordelen van liposomale supplementen zijn.

Als je het artikel leuk vond, vergeet het dan niet te delen op social media of hieronder je reactie achter te laten.

(Bron van de header afbeelding: Melpomen: 82432300/ 123rf.com)

Referenties(19)

 1. Antioxidants in dermatology. Varadraj V. Pai , Pankaj Shukla and Naveen Narayanshetty Kikkeri. doi: 10.4103 / 2229-5178.131127 Disponible online
 2. Vitamin E Supplementation Delays Cellular Senescence In Vitro. Giorgio La Fata, Nicole Seifert, Peter Weber, and M. Hasan Mohajeri. Disponible online
 3. Vitamin E and skin health. Oregon State University. Linus Pauling Institute. Alexander J. Michels, Ph.D., and Maret G. Traber, Ph.D. Disponible online
 4. Vitamin E in human skin: Organ-specific physiology and considerations for its use in dermatology. Jens J. Thiele, Swarna Ekanayake-Mudiyanselage. Department of Dermatology, Boston University Medical Center, 609 Albany Street, Boston, MA 02118, United States. Disponible online
 5. Antioxidants in dermatology. Flavia Alvim Sant´anna Addor. DOI: http://dx.doi.org/10.1590/abd1806-4841.2017569. Disponible online
 6. Vitamin E inhibits UVAI induction of “light” and “dark” cyclobutane pyrimidine dimers, and oxidatively generated DNA damage, in keratinocytes. George J. Delinasios, Mahsa Karbaschi, Marcus S. Cooke and Antony R. Young. Disponible online
 7. Polymeric films loaded with vitamin E and aloe vera for topical application in the treatment of burns. Gabriela Garrastazu Pereira, Sílvia Stanisçuaki Guterres, Anna Giulia Balducci, Paolo Colombo y Fabio Sonvico. Disponible online
 8. Vitamin E and wound healing: an evidence-based review. Rachel Hobson. DOI: 10.1111 / iwj.12295 Disponible online
 9. The role of vitamin E in wound healing and healing. A.C. Grace. Needs. Disponible online
 10. The role of topical vitamin E in the treatment of scars: a systematic review. Volkan Tanaydin, MD, Jurek Conings, MD, Masoud Malyar, BSc, René van der Hulst, MD, PhD, Berend van der Lei, MD, PhD. Disponible online
 11. Efficacy of topical α-tocopherol acetate in treating burn infections. A. Di Lonardo, M. De Rosa, A. Graziano, C. Pascone and E. Lucattelli.
 12. Vitamin E in dermatology. Mohammad Abid Keene Iffat Hassan. doi: 10.4103 / 2229-5178.185494. Disponible online
 13. Anti-aging skin strategies. Ruta Ganceviciene, Aikaterini I. Liakou, † Athanasios Theodoridis, Evgenia Makrantonaki and Christos C. Zouboulis. Disponible online
 14. Vitamin E Supplementation Delays Cellular Senescence In Vitro. Giorgio La Fata, Nicole Seifert, Peter Weber, and M. Hasan Mohajeri. Disponible online
 15. Liposomal-encapsulated Ascorbic Acid: Influence on Vitamin C Bioavailability and Capacity to Protect Against Ischemia–Reperfusion Injury. Janelle L. Davis, Hunter L. Paris, Joseph W. Beals, Scott E. Binns, Gregory R. Giordano, Rebecca L. Scalzo, Melani M. Schweder, Emek Blair and Christopher Bell. Journal ListNutr Metab Insightsv.9; 2016PMC4915787. Disponible online
 16. Therapeutic Uses of Antioxidant Liposomes. Guest Editor (s): Subhash C. Basu and Manju Basu Department of Chemistry and Biochemistry, University of Notre Dame, Notre Dame. William L. Stone, Shyamali Mukherjee, Milton Smith and Salil K. Das. Disponible online
 17. Liposomal antioxidants to protect against oxidant-induced damage. Zacharias E. Suntres. Division of Medical Sciences, Northern Ontario College of Medicine, Lakehead University, 955 Oliver Road, Thunder Bay, ON, Canada. Disponible online
 18. 21 Alimentos con vitamina E. Tatiana Zanin. Nutricionista. Universidad Católica de Santos con registro profesional CRN-3 nº 15097. Disponible online
 19. Informe del Comité Científico de la Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN) sobre Ingestas Nutricionales de Referencia para la población española. Disponible online
Vorige PDS-symptomen: Hoe herken je ze? Volgende Obstipatie: Oorzaken en hulpmiddelen
Wetenschappelijk artikel
Antioxidants in dermatology. Varadraj V. Pai , Pankaj Shukla and Naveen Narayanshetty Kikkeri. doi: 10.4103 / 2229-5178.131127 Disponible online
Ga naar bron
Wetenschappelijk artikel
Vitamin E Supplementation Delays Cellular Senescence In Vitro. Giorgio La Fata, Nicole Seifert, Peter Weber, and M. Hasan Mohajeri. Disponible online
Ga naar bron
e-Book
Vitamin E and skin health. Oregon State University. Linus Pauling Institute. Alexander J. Michels, Ph.D., and Maret G. Traber, Ph.D. Disponible online
Ga naar bron
Wetenschappelijk artikel
Vitamin E in human skin: Organ-specific physiology and considerations for its use in dermatology. Jens J. Thiele, Swarna Ekanayake-Mudiyanselage. Department of Dermatology, Boston University Medical Center, 609 Albany Street, Boston, MA 02118, United States. Disponible online
Ga naar bron
Wetenschappelijk artikel
Antioxidants in dermatology. Flavia Alvim Sant´anna Addor. DOI: http://dx.doi.org/10.1590/abd1806-4841.2017569. Disponible online
Ga naar bron
Wetenschappelijk artikel
Vitamin E inhibits UVAI induction of “light” and “dark” cyclobutane pyrimidine dimers, and oxidatively generated DNA damage, in keratinocytes. George J. Delinasios, Mahsa Karbaschi, Marcus S. Cooke and Antony R. Young. Disponible online
Ga naar bron
Wetenschappelijk artikel
Polymeric films loaded with vitamin E and aloe vera for topical application in the treatment of burns. Gabriela Garrastazu Pereira, Sílvia Stanisçuaki Guterres, Anna Giulia Balducci, Paolo Colombo y Fabio Sonvico. Disponible online
Ga naar bron
Wetenschappelijk artikel
Vitamin E and wound healing: an evidence-based review. Rachel Hobson. DOI: 10.1111 / iwj.12295 Disponible online
Ga naar bron
Wetenschappelijk artikel
The role of vitamin E in wound healing and healing. A.C. Grace. Needs. Disponible online
Ga naar bron
Medisch onderzoek
The role of topical vitamin E in the treatment of scars: a systematic review. Volkan Tanaydin, MD, Jurek Conings, MD, Masoud Malyar, BSc, René van der Hulst, MD, PhD, Berend van der Lei, MD, PhD. Disponible online
Ga naar bron
Wetenschappelijk artikel
Efficacy of topical α-tocopherol acetate in treating burn infections. A. Di Lonardo, M. De Rosa, A. Graziano, C. Pascone and E. Lucattelli.
Ga naar bron
Wetenschappelijk artikel
Vitamin E in dermatology. Mohammad Abid Keene Iffat Hassan. doi: 10.4103 / 2229-5178.185494. Disponible online
Ga naar bron
Wetenschappelijk artikel
Anti-aging skin strategies. Ruta Ganceviciene, Aikaterini I. Liakou, † Athanasios Theodoridis, Evgenia Makrantonaki and Christos C. Zouboulis. Disponible online
Ga naar bron
Wetenschappelijk artikel
Vitamin E Supplementation Delays Cellular Senescence In Vitro. Giorgio La Fata, Nicole Seifert, Peter Weber, and M. Hasan Mohajeri. Disponible online
Ga naar bron
Wetenschappelijk artikel
Liposomal-encapsulated Ascorbic Acid: Influence on Vitamin C Bioavailability and Capacity to Protect Against Ischemia–Reperfusion Injury. Janelle L. Davis, Hunter L. Paris, Joseph W. Beals, Scott E. Binns, Gregory R. Giordano, Rebecca L. Scalzo, Melani M. Schweder, Emek Blair and Christopher Bell. Journal ListNutr Metab Insightsv.9; 2016PMC4915787. Disponible online
Ga naar bron
Wetenschappelijk artikel
Therapeutic Uses of Antioxidant Liposomes. Guest Editor (s): Subhash C. Basu and Manju Basu Department of Chemistry and Biochemistry, University of Notre Dame, Notre Dame. William L. Stone, Shyamali Mukherjee, Milton Smith and Salil K. Das. Disponible online
Ga naar bron
Wetenschappelijk artikel
Liposomal antioxidants to protect against oxidant-induced damage. Zacharias E. Suntres. Division of Medical Sciences, Northern Ontario College of Medicine, Lakehead University, 955 Oliver Road, Thunder Bay, ON, Canada. Disponible online
Ga naar bron
Officiële website
21 Alimentos con vitamina E. Tatiana Zanin. Nutricionista. Universidad Católica de Santos con registro profesional CRN-3 nº 15097. Disponible online
Ga naar bron
Informatief artikel
Informe del Comité Científico de la Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN) sobre Ingestas Nutricionales de Referencia para la población española. Disponible online
Ga naar bron