Wanneer moet je magnesium innemen? De juiste dosis en voorzorgsmaatregelen

Heb je je al aangesloten bij de trend van magnesium slikken? Zoals je misschien wel weet, is deze micronutriënt essentieel voor de gezondheid van je spieren, hersenen en stofwisseling. Als je niet al het magnesium dat je nodig hebt uit je voeding kunt halen, moet je wellicht een supplement gebruiken. Maar weet je eigenlijk al wanneer en hoe je magnesium het beste kunt innemen?

Als je niet weet hoe je magnesium moet innemen, kan het zijn dat je niet optimaal van de voordelen van het mineraal geniet. Een onjuist gebruik kan zelfs schadelijk voor je gezondheid zijn. Blijf veilig door zorgvuldig dit artikel te lezen over het gebruik van magnesium en het kiezen van producten van de hoogste kwaliteit, zoals het liposomaal magnesiumsupplement van Sundt. Je lichaam zal je dankbaar zijn!

Belangrijk om te weten

 • Magnesium is een belangrijk mineraal voor de gezondheid van je hersenen, botten en spieren. Het heeft bovendien een antioxiderende functie.
 • Als je te weinig magnesium binnen krijgt via je voeding, kun je ervoor kiezen om een supplement te gebruiken om een tekort te voorkomen.
 • Een magnesiumsupplement moet je echter leren gebruiken. Gebruik het supplement bij voorkeur onder medisch toezicht en overschrijd de maximale dosis van 350 milligram magnesium niet.

Wanneer magnesium innemen? De beste adviezen

Als je van alle voordelen van magnesium wilt genieten, is het belangrijk om te weten hoe je het in je dieet kunt opnemen. Je kunt voedingsmiddelen consumeren die rijk zijn aan magnesium, zoals chocolade of pompoenpitten. Als je liever een supplement gebruikt, raden we je aan naar de onderstaande tips te kijken. Ze zullen je veel hoofdpijn besparen!

meisje gezond eten
Magnesium is een belangrijk mineraal voor het welzijn van je hersenen, botten en spieren. Het heeft bovendien een antioxiderende functie. (Bron: Citalliance: 122325353/ 123rf.com)

Kies de juiste dosering

Je kunt zoveel voedingsmiddelen met magnesium eten als je zelf wilt. Dit geldt echter niet voor de inname van magnesiumsupplementen. Als je het supplement niet op de juiste manier gebruikt, kun je last krijgen van buik- en zelfs hartklachten.

Daarom raden we je aan om de officiële richtlijnen voor het gebruik van magnesiumsupplementen op te volgen. Neem nooit meer dan 350 milligram van het mineraal in. Zo verklein je het risico op mogelijke bijwerkingen of, nog erger, vergiftiging.

De juiste dosering magnesium is de dosering waarmee je in je dagelijkse behoefte van het mineraal voorziet. Kies daarom een supplement dat past bij je magnesiumbehoeften, aangepast op je leeftijd en geslacht (1):

LeeftijdMannenVrouwen
6-11 jaar80 mg80 mg
1-2 jaar85 mg85 mg
2-5 jaar120 mg120 mg
6-9 jaar200 mg200 mg
9-13 jaar280 mg280 mg
14-17 jaar350 mg350 mg
Vanaf 18 jaar350 mg300 mg
Zwangere vrouwen280 mg
Bij borstvoeding280 mg

Kies het beste moment

Als je magnesium wilt gebruiken als middel tegen slapeloosheid, neem het dan een paar uur voor het slapengaan in. Als het echter handiger voor je is om het supplement ’s ochtends te gebruiken, kun je het zonder problemen ook bij het ontbijt innemen. Magnesium is een zeer veelzijdig mineraal!

Mensen die hier gevoelig voor zijn kunnen wat darmklachten ervaren tijdens het gebruik van een magnesiumsupplement. Als dit het geval is, probeer dan om het supplement samen met één van de hoofdmaaltijden op een dag in te nemen. Dit kan ook het beste moment zijn als je het supplement gebruikt om de symptomen van constipatie te verlichten.

Sundt

Heb je al van Sundt gehoord?


SUNDT biedt voedingssupplementen van hoge kwaliteit. Met behulp van liposomale technologie zijn de supplementen van Sundt tot 3 keer efficiënter dan standaard supplementen.

82787C01-82C1-48EF-8A46-BFB0759ED992 A N O R D I C O I L C O M P A N Y

Of nog beter, kies ervoor om het liposomale magnesiumsupplement van Sundt te kopen. Doordat het magnesium beschermd wordt door een bubbel van liposomen, een stof die lijkt op de wanden van je eigen cellen, wordt de kans op maagpijn aanzienlijk verminderd.

Gebruik op tijd een supplement

Wanneer moet je een magnesiumsupplement gebruiken? Volgens deskundigen zouden supplementen gebruikt moeten worden om een ​​voedingstekort op te lossen. Als je voeding voldoende uitgebalanceerd is, zijn magnesiumsupplementen dus niet (langer) nodig.

Om deze reden raden we je aan een voedingsdeskundige te raadplegen voor advies over het gebruik van een supplement. Deze expert helpt je je eetgewoonten te verbeteren en het risico op een magnesiumtekort te voorkomen. Controleer na een paar maanden of je magnesiumtekort inderdaad is verdwenen. Is dat zo? Je kunt in dat geval het gebruik van het magnesiumsupplement beëindigen.

meisje op medische afspraak
Denk eraan om je huisarts te raadplegen voordat je start met het gebruik van een magnesiumsupplement. (Bron: Marctran: 112713874/ 123rf.com)

Controleer hoe je magnesium veilig gebruikt

Let goed op! Niet iedereen kan magnesiumsupplementen gebruiken. Als je minderjarig of zwanger bent of aan een ernstige ziekte lijdt, raden we je aan om extra voorzichtig te zijn. Het is in deze gevallen erg moeilijk om te bepalen hoe magnesium veilig kan worden ingenomen zonder de hulp van een specialist.

Denk er ook aan om extra voorzichtig te zijn als je medicijnen gebruikt. Magnesiumsupplementen kunnen de werking van bepaalde medicijnen namelijk beïnvloeden, waardoor het effect van het medicijn af- of juist toeneemt. Vergeet niet om een ​​arts te raadplegen voordat je begint met de inname van magnesium, als je een van de volgende geneesmiddelen gebruikt (3):

 • Anxiolytica: geneesmiddelen tegen angst.
 • Antihypertensiva: geneesmiddelen om de bloeddruk onder controle te houden.
 • Antidiabetica: geneesmiddelen zoals metformine om diabetes onder controle te houden.
 • Medicijnen voor hartaandoeningen zoals bètablokkers.
 • Antibiotica: geneesmiddelen die bacteriële infecties bestrijden.
 • En elk ander medicijn dat dagelijks of voor een vaste behandeling wordt ingenomen

Hoe neem je magnesium het beste in? Sundt maakt het je gemakkelijk

Heeft je arts je geadviseerd om een ​​magnesiumsupplement te gebruiken? Wil je het liefst een magnesiumsupplement dat geen darmklachten veroorzaakt? In dat geval biedt Sundt je een van haar vlaggenschipproducten: liposomaal magnesium in combinatie met het nieuwe Optinerve®.

Waarom magnesium van Sundt?

Vanwege de dosis! Elk gebruik van Sundt liposomaal magnesium levert 62,5 milligram van het mineraal op. Dat is de juiste dosering om een magnesiumarm dieet aan te vullen. Tegelijkertijd is het de adequate hoeveelheid om een overdosis magnesium of erger nog, vergiftiging te voorkomen.

Vanwege het gemak! Ben je het zat om pillen en tabletten te moeten slikken? Het liposomale magnesiumsupplement van Sundt is vloeibaar. Je zult dus geen probleem hebben om dit supplement door te slikken.

Omdat het geschikt is voor vegetariërs en veganisten! Het liposomale magnesiumsupplement van Sundt is 100% geschikt voor iedereen met een vegetarisch of veganistisch dieet. Als je je dus druk maakt om het welzijn van dieren en het milieu, of om andere redenen geen dierlijke producten eet, hoef je je geen zorgen te maken met dit supplement!

En omdat het geschikt is voor coeliakiepatiënten! Het liposomale magnesiumsupplement van Sundt is glutenvrij. Alsof dat nog niet genoeg is, bevat het product ook geen suiker of genetisch gemodificeerde ingrediënten. Wat wil je nog meer?

man mediteren
De liposomale formule van het magnesiumsupplement van Sundt is ontworpen om de opname en prestaties van het mineraal te verbeteren. (Bron: Ivanov: 42904309/ 123rf.com)

Wat betekent ‘liposomaal’?

De liposomale formule van het magnesiumsupplement van Sundt is ontworpen om de opname en prestaties van het product te verhogen. Het magnesium is verpakt in een beschermende bubbel van liposomen (4, 5), die het transport door het lichaam verbeteren.

De liposomen hebben een samenstelling die erg lijkt op die van je eigen cellen en die wordt verkregen uit zonnebloempitten. Met andere woorden, het is een veilig product dat goed door je lichaam wordt verdragen. Door het magnesium in te pakken in de liposomen, voorkom je bovendien dat het mineraal in contact komt met je darmkanaal en ongemak veroorzaakt. Geniaal, toch?

Daarnaast zorgen de liposomen ervoor dat het magnesium je cellen zo intact mogelijk bereikt zodat je lichaam er optimaal gebruik van maakt. Dankzij de liposomen zal het magnesium van Sundt beter presteren dan traditionele supplementen. Je krijgt dus eigenlijk meer, voor minder geld!

Wat is Optinerve®?

Optinerve® is een combinatie van de voedingsstoffen zink, taurine, chroom en selenium. Deze stoffen helpen je stofwisseling en spieren normaal te laten werken. Als je te weinig van de stoffen binnen krijgt via je voeding, kan Optinerve® je helpen de controle over je dieet terug te krijgen. Vraag je huisarts of een voedingsdeskundige om advies en kijk of dit de meest geschikte optie voor je is!

Hoe moet je liposomaal magnesium + Optinerve® van Sundt innemen?

Simpeler kan niet! Het wordt aanbevolen om maximaal twee doses Sundt liposomaal magnesium per dag in te nemen. Je hoeft alleen maar de vloeistof met een glas water of sap te mengen en te genieten van het supplement.

Onthoud dat, afhankelijk van je fysieke kenmerken, de meest geschikte dosering voor jou kan variëren. Voor de aanbevelingen voor dit product is van de gezondheidssituatie van een volwassen en gezond persoon uit gegaan. Raadpleeg een arts als je denkt dat de aanbevolen dosis van het liposomaal magnesiumsupplement van Sundt te hoog of te laag voor je is.

Het liposomale magnesiumsupplement van Sundt kan echter niet worden gebruikt om een ​​ziekte te behandelen of te voorkomen. Gebruik dit product daarom dus niet als vervanging van een uitgebalanceerd dieet en stop niet met het bezoeken van je geplande medische controles. Dit product mag bovendien niet worden gebruikt door kinderen, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven.


Onze conclusie

Magnesiumsupplementen zijn een goed alternatief voor mensen die niet voldoende van het mineraal uit hun voeding binnenkrijgen. Onthoud echter dat je moet leren hoe je magnesium op de juiste manier inneemt om vervelende bijwerkingen te voorkomen. Zo weet je zeker dat je zoveel mogelijk uit magnesium haalt.

Zorg ervoor dat je de aanbevolen dosering nooit overschrijdt. Kies vervolgens het meest geschikte tijdstip van de dag om magnesium in te nemen. Gebruik het supplement verstandig, om er zoveel mogelijk uit te halen. Als je optimaal wilt profiteren van alle voordelen van magnesium, waarom zou je dan niet genieten van het lipsomale Magnesium + Optinerve® supplement van Sundt? Je zult het geweldig vinden!

Weet je nu hoe je magnesium moet innemen? Wil je het nieuwe liposomale magnesium + Optinerve® supplement van Sundt proberen? Vertel ons hieronder in een reactie over je ervaringen en deel dit artikel op social media.

Referenties(5)

 1. Informe del Comité Científico de la Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN) sobre Ingestas Nutricionales de Referencia para la población española. In Cambridge: Cambridge University Press; 2019. p. 1–30.
 2. Rodríguez A. Magnesio: ¿Cuál es el mejor suplemento del 2020?.
 3. Magnesium: Health Benefits, Uses, Side Effects, Dosage & Interactions .
 4. Vieira DB, Gamarra LF. Getting into the brain: Liposome-based strategies for effective drug delivery across the blood–brain barrier . Vol. 11, International Journal of Nanomedicine. Dove Medical Press Ltd.; 2016. p. 5381–414.
 5. Akbarzadeh A, Rezaei-Sadabady R, Davaran S, Joo SW, Zarghami N, Hanifehpour Y, et al. Liposome: Classification, preparation, and applications. Nanoscale Res Lett . 2013;8(1):102.

Bron

Vorige Wat eten bij diarree: Welke voedingsmiddelen moet je nemen? Volgende Waar zit vitamine K in: In welke voeding vind je vitamine K?
Oficieel document
Informe del Comité Científico de la Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN) sobre Ingestas Nutricionales de Referencia para la población española. In Cambridge: Cambridge University Press; 2019. p. 1–30.
Ga naar bron
Officiële website
Rodríguez A. Magnesio: ¿Cuál es el mejor suplemento del 2020?.
Ga naar bron
Officiële website
Magnesium: Health Benefits, Uses, Side Effects, Dosage & Interactions .
Ga naar bron
Wetenschappelijk artikel
Vieira DB, Gamarra LF. Getting into the brain: Liposome-based strategies for effective drug delivery across the blood–brain barrier . Vol. 11, International Journal of Nanomedicine. Dove Medical Press Ltd.; 2016. p. 5381–414.
Ga naar bron
Wetenschappelijk artikel
Akbarzadeh A, Rezaei-Sadabady R, Davaran S, Joo SW, Zarghami N, Hanifehpour Y, et al. Liposome: Classification, preparation, and applications. Nanoscale Res Lett . 2013;8(1):102.
Ga naar bron