Liposomaal vitamine C: 4 reden om voor liposomale vitamine C te kiezen

Ben je graag altijd op de hoogte van het laatste nieuws? Ben je continu op zoek naar de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van de elektronica, mode of voeding? Dan zul je waarschijnlijk ook wel nieuwsgierig zijn naar de nieuwste trends op het gebied van voedingssupplementen. In dat geval mag je de liposomale vitamine C niet missen!

Liposomale vitamine C is een effectief en populair wonder dat is ontstaan uit de combinatie van de farmacologische en de voedingswereld. De vernieuwende liposomale formule behoudt alle voordelen van vitamine C, maar geeft deze een ​​stabielere structuur en verbetert de opname door het lichaam. Heb je vragen of twijfels over de werking van lipsomaal vitamine C? Lees dan snel verder! In dit artikel geven we je 4 redenen om voor deze nieuwe vorm van vitamine C te kiezen.

Belangrijk om te weten

 • Liposomaal vitamine C behoudt alle voordelen van vitamine C, maar geeft deze een stabielere structuur en zorgt voor een betere opname door het lichaam. De vitamine gaat direct naar de plek in het lichaam waar je deze het meest nodig hebt.
 • Liposomale vitamine C-supplementen zijn dus effectiever en hebben een betere prijs-kwaliteitverhouding in vergelijking met de traditionele vitamine C-supplementen.
 • Sundt liposomale vitamine C is hypoallergeen, veganistisch en geschikt voor mensen met coeliakie. Lees voor het gebruik altijd de gebruiksinstructies door, het liefst onder toezicht van je huisarts of een andere gezondheidswerker.

4 redenen om voor liposomaal vitamine C te kiezen

Vitamine C (ascorbinezuur) is één van de meest populaire micronutriënten in de voedingswereld. De vitamine ondersteunt een ​​sterk immuunsysteem, een stralende huid en een gezond energieniveau. In de meeste gevallen raden voedingsdeskundigen aan om ongeveer 60-90 mg vitamine C per dag binnen te krijgen (1, 2, 3).

Als je onvoldoende vitamine C binnenkrijgt uit je voeding, bijvoorbeeld door te weinig fruit en groenten te eten, kun je een tekort voorkomen door voedingssupplementen te gebruiken. Liposomale vitamine C-supplementen kunnen dan effectiever zijn dan veel traditionele vitamine C-producten. In de tabel hieronder zie je waarom:

Traditioneel vitamine C-supplementLiposomaal vitamine C-supplement
Slechtere absorptiesnelheid.Betere opname.
Het vitamine C-gehalte in je lichaam wordt langzaam aangevuld.Je vitamine C-gehalte wordt sneller aangevuld.
Biedt antioxiderende voordelen.Combineert de voordelen van vitamine C met die van liposomen.
Meestal een slechtere prijs-kwaliteitverhouding.Veel waarde voor de prijs.

1. Liposomale vitamine C-supplementen worden beter door je lichaam opgenomen

Als je een klassiek vitamine C-supplement neemt, komen er grote hoeveelheden ascorbinezuur in je spijsverteringsstelsel vrij. De opname van vitamine C via deze route is afhankelijk van een reeks transporteurs, die je ook wel als toegangsdeuren in je spijsverteringskanaal kunt zien.

Traditionele vitamine C-supplementen geven een grote hoeveelheid ascorbinezuur af die deze transporteurs blokkeert. Als gevolg gaat meer dan de helft van de vitamine C die je met een traditioneel supplement binnenkrijgt verloren. Dat is toch jammer (4, 5, 6)!

Gelukkig schiet de oplossing van liposomale vitamine C te hulp. Met behulp van de modernste farmacologische technieken zijn we tegenwoordig in staat om de vitamine te beschermen met ‘belletjes’ die zijn gemaakt van een materiaal dat sterk lijkt op dat van de membranen van onze cellen.

Deze belletjes, beter bekend als liposomen, worden gebruikt om de vitamine in te kapselen en door het lichaam te vervoeren. Op deze manier hoeft de vitamine C niet te wachten op de ’toegangsdeuren’ of transporteurs in je lichaam, maar kan het de barrières van het spijsverteringskanaal passeren en rechtstreeks in je bloed terecht komen. Met andere woorden, de liposomale formule zorgt voor een sterk verbeterde opname (7, 8, 9).

Sundt

Heb je al van Sundt gehoord?


SUNDT biedt voedingssupplementen van hoge kwaliteit. Met behulp van liposomale technologie zijn de supplementen van Sundt tot 3 keer efficiënter dan standaard supplementen.

82787C01-82C1-48EF-8A46-BFB0759ED992 A N O R D I C O I L C O M P A N Y
meisje doet yoga op het strand
De vernieuwende liposomale formule behoudt alle voordelen van vitamine C, maar geeft de vitamine een ​​stabielere structuur en verbetert de opname door het lichaam. (Bron: Dudko: 40506417/ 123rf.com)

2. Liposomaal vitamine C voedt de cellen van binnenuit

Als je snel wilt herstellen van een vitamine C-tekort, kunnen liposomale vitamine C-supplementen een betere optie zijn dan de klassieke supplementen. Door de barrières van je lichaam gemakkelijk te passeren, zorgen liposomale supplementen ervoor dat de vitamine C je cellen rechtstreeks en effectief bereikt.

Op deze manier zal het vitamine C-gehalte in je lichaam sneller stijgen dan met een traditioneel supplement. Dat is het voordeel van de technologie van lipsomale vitamine C-supplementen (8)!

3. Liposomaal vitamine C combineert de voordelen van ascorbinezuur en fosfolipiden

Door liposomale vitamine C-supplementen te gebruiken voorkom je eenvoudig een vitamine C-tekort. Zo geniet je van de volgende voordelen:

 • Stralende huid (1)
 • Sterk afweersysteem (10)
 • Gezonder hart (11)
 • Hoge energieniveaus (2, 12)

Bovendien kunnen de liposomen die in de formule worden gebruikt ook een bron van de nodige voeding en gezondheid zijn. De fosfolipiden in het supplement geven een extra voorraad vitamine E en anti-vermoeidheidsmoleculen. Kortom, je krijgt twee supernutriënten voor de prijs van één!

jongen beoefenen van yoga buiten boek
Sundt liposomale vitamine C is hypoallergeen, veganistisch en geschikt voor mensen met coeliakie. (Bron: Darula: 64666508/ 123rf.com)

4. Liposomaal vitamine C heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

Als je altijd goed op de prijs van de producten die je koopt let, is het je misschien opgevallen dat liposomale vitamine C iets hoger geprijsd is dan klassieke supplementen. Dit kleine verschil wordt echter snel gecompenseerd als je rekening houdt met de volgende eigenschappen van de liposomale supplementen:

 • Liposomale vitamine C wordt veel beter door je lichaam opgenomen dan gewone vitamine C.
 • Bovendien is de inname van liposomale vitamine C effectiever bij het bestrijden van een vitamine C-tekort.
 • Daarom heb je dus minder van de liposomale vitamine C nodig dan van gewone vitamine C om dezelfde voordelen te bereiken.

Met andere woorden, als je voor liposomale vitamine C kiest, kun je de inname van deze voedingsstof daarna weer een tijdje ‘vergeten’. Zo verhoog je het vitaminegehalte in je lichaam effectief en duurzaam en haal je het meeste uit je aankoop. Wees dus niet bang voor die eerste investering en kies voor de voordelen van een liposomale formule.


Waar moet je op letten bij de aankoop van lipsomale vitamine C?

Overweeg je om voor het eerst een liposomaal vitamine C-supplement te proberen? In dat geval raden we je aan om goed op een aantal aankoopcriteria te letten. Je vindt ze hieronder. Ze helpen je bij het succesvol kiezen en gebruiken van deze producten.

oudere vrouw die vitamine c consumeert
Als je snel wilt herstellen van een vitamine C-tekort, zijn liposomale vitamine C-supplementen vaak een betere optie dan de klassieke supplementen. (Bron: Racorn: 35058925/ 123rf.com)

Welke ingrediënten zitten er in het supplement?

Ascorbinezuur. Zonder ascorbinezuur is er geen vitamine C-supplement! Als je om je gezondheid geeft, raden we je aan om voor een veilig product te kiezen zonder pesticiden, schadelijke chemicaliën of onsmakelijke ingrediënten.

Fosfolipiden. Liposomen zijn van fosfolipiden gemaakt, een delicaat materiaal dat lijkt op de substantie van het celmembraan. Als je een supplement wilt met de juiste ‘belletjes’ om de vitamine C te omhullen, zoek dan op het etiket naar de termen ‘fosfolipiden’, ‘fosfatidylcholine’ of ‘lecithine’ (13). Vermijd imitatieproducten!

Overige ingrediënten. Ook de overige ingrediënten in het liposomale vitamine C-supplement moeten van goede kwaliteit zijn, zoals gezuiverd water.

Gelukkig biedt Sundt een liposomaal vitamine C-supplement dat aan al deze voorwaarden voldoet. Wil je genieten van een product van de hoogste kwaliteit? Denk dan aan Sundt. Je zult er geen spijt van krijgen!

Kun je het supplement gebruiken als je coeliakie hebt?

Helaas bevatten veel liposomale of traditionele supplementen gluten. Maar wanhoop niet! Sundt’s liposomale vitamine C is glutenvrij. Ook als je coeliakie hebt kun je ons supplement dus met een gerust hart innemen.

Meisje dat van het bos geniet
Door liposomale vitamine C-supplementen te gebruiken voorkom je eenvoudig een vitamine C-tekort. (Bron: Atamanenko: 45560729/ 123rf.com)

Is het supplement geschikt voor vegetariërs en veganisten?

Hoewel liposomen het membraan van je cellen nabootsen, is het niet nodig om dieren te mishandelen om deze transporteurs te maken. Het is namelijk mogelijk om soja- of zonnebloemextracten te gebruiken om liposomen op een volledig cruelty-free manier te produceren. In het geval van Sundt zijn de liposomen 100% geschikt voor vegetariërs en veganisten!

Hoe gebruik je het supplement op een veilige manier?

Liposomaal vitamine C staat bekend als een veilig supplement voor gezonde, niet-zwangere volwassenen. Toch is het belangrijk om rekening te houden met de volgende aandachtspunten om veilig van het supplement te genieten:

 • Overschrijd de aanbevolen dosis niet: Teveel vitamine C kan je maag van streek maken of zelfs de kans op bepaalde ziekten vergroten, zoals nierstenen (2).
 • Let op je medicijnen: Gebruik je medicijnen of onderga je een behandeling voor een chronische ziekte? Raadpleeg dan altijd een arts voordat je begint met de inname van dit supplement.
 • Vertrouw je huisarts: Voordat je een voedingssupplement gebruikt, raden we je überhaupt aan om altijd samen met je vertrouwde arts te beoordelen of het supplement inderdaad de meest geschikte optie voor je is (2).

Onze conclusie

Liposomale vitamine C is een echte ‘suppletierevolutie’. Met een liposomaal vitamine C-supplement profiteer je optimaal van alle voordelen die vitamine C je te bieden heeft. Bovendien verbetert de liposomale formule de opname van de vitamine, waardoor je volop kunt genieten van een betere prijs-kwaliteitverhouding dan bij klassieke supplementen het geval is.

Als je overweegt om een liposomaal vitamine C-supplement te kopen, raden we je aan een kijkje te nemen bij onze Sundt-producten. Deze producten zijn gemaakt volgens de hoogste kwaliteitsnormen en helpen je om van alle voordelen van vitamine C en fosfolipiden te genieten. Waar wacht je nog op om ze uit te proberen?

En jij, wat denk jij van liposomale vitamine C? We zijn erg benieuwd! Laat hieronder je reactie achter of deel ons artikel met je vrienden en familie op social media!

(Bron van de header afbeelding: Dolgachov: 47960487/ 123rf.com)

Referenties(13)

 1. Pullar JM, Carr AC, Vissers MCM. The Roles of Vitamin C in Skin Health. Nutrients. 2017 Aug 12 ;9(8):866.
 2. Vitamin C – Health Professional Fact Sheet [Internet].
 3. ngestas Dietéticas de Referencia (IDR) para la Población Española, 2010. Act Dietética . 2010 Oct;14(4):196–7.
 4. Padayatty S, Levine M. Vitamin C: the known and the unknown and Goldilocks. Oral Dis. 2016 Sep ;22(6):463–93.
 5. Lykkesfeldt J, Tveden-Nyborg P. The pharmacokinetics of vitamin C. Vol. 11, Nutrients. MDPI AG; 2019 . p. 2412.
 6. Rivas CI, Zúñiga FA, Salas-Burgos A, Mardones L, Ormazabal V, Vera JC. Vitamin C transporters [Internet]. Vol. 64, Journal of Physiology and Biochemistry. Servicio de Publicaciones de la Universidad de Navarra; 2008 . p. 357–75.
 7. Phospholipid | Biochemistry | Britannica [Internet]
 8. Davis JL, Paris HL, Beals JW, Binns SE, Giordano GR, Scalzo RL, et al. Liposomal-encapsulated Ascorbic Acid: Influence on Vitamin C Bioavailability and Capacity to Protect against Ischemia–Reperfusion Injury. Nutr Metab Insights. 2016 ;9:NMI.S39764.
 9. Łukawski M, Dałek P, Borowik T, Foryś A, Langner M, Witkiewicz W, et al. New oral liposomal vitamin C formulation: properties and bioavailability. J Liposome Res. 2019 ;
 10. Wintergerst ES, Maggini S, Hornig DH. Immune-enhancing role of Vitamin C and zinc and effect on clinical conditions. Vol. 50, Annals of Nutrition and Metabolism. 2006 . p. 85–94.
 11. Moser M, Chun O. Vitamin C and Heart Health: A Review Based on Findings from Epidemiologic Studies. Int J Mol Sci. 2016 Aug 12 ;17(8):1328.
 12. Johnston CS. Strategies for Healthy Weight Loss: From Vitamin C to the Glycemic Response. J Am Coll Nutr. 2005 ;24(3):158–65.
 13. Mozafari MR. Nanocarrier Technologies. Mozafari MR, editor. Vol. 9781402050, Nanocarrier Technologies: Frontiers of Nanotherapy. Dordrecht: Springer Netherlands; 2006. 1–225 p.

Bron

Vorige Liposomen: De nieuwe technologie voor supplementen Volgende Laxerende voeding: Wat is het beste voedsel bij constipatie?
Artículo científicoWetenschappelijk artikel
Pullar JM, Carr AC, Vissers MCM. The Roles of Vitamin C in Skin Health. Nutrients. 2017 Aug 12 ;9(8):866.
Ga naar bron
Officiële website
Vitamin C – Health Professional Fact Sheet [Internet].
Ga naar bron
Informatief artikel
ngestas Dietéticas de Referencia (IDR) para la Población Española, 2010. Act Dietética . 2010 Oct;14(4):196–7.
Ga naar bron
Wetenschappelijk artikel
Padayatty S, Levine M. Vitamin C: the known and the unknown and Goldilocks. Oral Dis. 2016 Sep ;22(6):463–93.
Ga naar bron
e-Book
Lykkesfeldt J, Tveden-Nyborg P. The pharmacokinetics of vitamin C. Vol. 11, Nutrients. MDPI AG; 2019 . p. 2412.
Ga naar bron
Wetenschappelijk artikel
Rivas CI, Zúñiga FA, Salas-Burgos A, Mardones L, Ormazabal V, Vera JC. Vitamin C transporters [Internet]. Vol. 64, Journal of Physiology and Biochemistry. Servicio de Publicaciones de la Universidad de Navarra; 2008 . p. 357–75.
Ga naar bron
Literatuuronderzoek
Phospholipid | Biochemistry | Britannica [Internet]
Ga naar bron
Artículo científicoWetenschappelijk artikel
Davis JL, Paris HL, Beals JW, Binns SE, Giordano GR, Scalzo RL, et al. Liposomal-encapsulated Ascorbic Acid: Influence on Vitamin C Bioavailability and Capacity to Protect against Ischemia–Reperfusion Injury. Nutr Metab Insights. 2016 ;9:NMI.S39764.
Ga naar bron
Wetenschappelijk artikel
Łukawski M, Dałek P, Borowik T, Foryś A, Langner M, Witkiewicz W, et al. New oral liposomal vitamin C formulation: properties and bioavailability. J Liposome Res. 2019 ;
Ga naar bron
Wetenschappelijk artikel
Wintergerst ES, Maggini S, Hornig DH. Immune-enhancing role of Vitamin C and zinc and effect on clinical conditions. Vol. 50, Annals of Nutrition and Metabolism. 2006 . p. 85–94.
Ga naar bron
Wetenschappelijk artikel
Moser M, Chun O. Vitamin C and Heart Health: A Review Based on Findings from Epidemiologic Studies. Int J Mol Sci. 2016 Aug 12 ;17(8):1328.
Ga naar bron
Wetenschappelijk artikel
Johnston CS. Strategies for Healthy Weight Loss: From Vitamin C to the Glycemic Response. J Am Coll Nutr. 2005 ;24(3):158–65.
Ga naar bron
Wetenschappelijk artikel
Mozafari MR. Nanocarrier Technologies. Mozafari MR, editor. Vol. 9781402050, Nanocarrier Technologies: Frontiers of Nanotherapy. Dordrecht: Springer Netherlands; 2006. 1–225 p.
Ga naar bron